Enkelt skött skruv kompressor för stora arbeten

Skruvkompressorn är den givna energikällan när det gäller tryckluft. Allt ifrån stora industri kompressorer till mindre, t om bärbara, tryckluftskompressorer är enkla att använda även för hemmabruk eller amatörer. Stora industri kompressorer kommer numera i genomtänkta och enkelt skötta format. De klarar svåra driftförhållanden och finns helautomatiserade för att klara långsiktigt arbete i tunga industrier. Med en motor kapacitet på upp till 315kW och med möjlighet att ta upp dryga 7830m3 per timme är kompressorn oslagbar i sin konstitution och tyska komponenter verkar för god kvalitet.

De stora kompressorerna kan stå direkt på golvet och har ett stort hölje som dämpar ljudet. Det finns också inbyggda vibrationsdämpare som hindrar onödigt slitage. Rent generellt är de ett mindre behov av underhäll än det var brukligt tidigare.

Oljefri tryckluft med kompressor.

Starka kompressorer kan vara antingen rem- eller driftdriven, och smord med eller utan olja. De finns med integrerad kyltork och luftbehållare och kan även vara frekvens styrda. Industri kompressorerna blir bara mer och mer lättskötta. Enkla och tydliga instrument brädor och mindre underhåll har gjort skillnad, också på andra hands värdet. De flesta säljs med upp till 3 års garanti och ISO certifikat.

Den största avgörande punkten brukar oftast vara att välja oljesmord kompressor eller inte. Beroende på användnings område kan man välja att ha en oljefri kompressor, men som ändock har lite spill i sin luft, om än mycket lite, eller en som separerar oljan ifrån luften med en kemiska process. Luften blir då ännu friare från spill och kan passa t.ex vid dykning.